Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Drugsdealers aangehouden

Gepubliceerd op:

Amersfoort - Op dinsdag 8 december heeft de politie twee inwoners van Amersfoort gearresteerd voor het vermoedelijk dealen van harddrugs. Beide verdachten zijn ingesloten voor nader onderzoek naar hun criminele activiteiten. Ook werd een vuurwapen in beslag genomen.

Aanhouding op straat

Rond 17.30 uur die dag zagen agenten dat er een drugstransactie plaatsvond. De auto van de verdachte werd gevolgd in de richting van de wijk Vathorst. Op de Laakboulevard kreeg de 21-jarige bestuurder een stopteken en volgde een controle van de man en zijn auto. Tijdens het onderzoek in de auto werd het vermoeden van dealen bevestigd. Onder andere troffen de agenten meerdere telefoons aan. De bestuurder werd gearresteerd en ingesloten op het politiebureau.

Vuurwapen met munitie

Aansluitend werd een onderzoek ingesteld in de woning van de verdachte. Bij deze doorzoeking trof de politie contant geld, een aanzienlijke hoeveelheid verdovende middelen, verpakkingsmateriaal en een weegschaaltje aan. De aangetroffen hoeveelheid drugs betreft vermoedelijk cocaïne en heroïne. Ook stuitten de agenten op een vuurwapen en bijbehorende munitie. Het geld, de drugs, het vuurwapen met munitie en de auto werd in beslag genomen. In de woning bleek zich een tweede verdachte op te houden. Ook deze man, een 23-jarige Amersfoorter, werd gearresteerd en ingesloten.

Aanpak ondermijning

Drugs zoals cocaïne, Crystal Meth, hasj en hennep, en de handel erin zijn een probleem in Nederland en dus ook in Midden-Nederland. Het brengt allerlei ondermijnende criminaliteit met zich mee. Denk aan geweld, bedreigingen, witwassen en een onderwereld die misbruik maakt van legale organisaties, bedrijven en voorzieningen.

Wat kunt u doen?
Ogen en oren van bewoners zijn onmisbaar bij het bestrijden van criminaliteit en drugshandel. In het geval van drugshandel kunt u letten op de volgende signalen:

  • Jongeren die ergens rondhangen en snel wat uitwisselen met voorbijgangers.-Een auto waar mensen steeds iets ‘afhalen’.
  • Veel aanloop bij een (dichtgeplakte) woning, ook op vreemde tijden.

Melden

Ziet u signalen van drugshandel?
Meld deze dan bij uw gemeente, wijkagent (via politie.nl) of meldmisdaadanoniem

Gemeenten, Openbaar Ministerie, politie en Belastingdienst trekken samen op om de drugshandel te remmen en te voorkomen dat jongeren de zware criminaliteit in worden gezogen.

Door samen op te treden kunnen we met zowel strafrecht, bestuurlijke maatregelen, toezicht, preventie en andere maatregelen effectief optreden tegen misstanden en maken we wijken en buurten veiliger.

Meer weten over ondermijning en drugshandel?

Ga dan naar https://www.stopondermijningsamen.nl/