Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Getuigen gezocht: 18-jarig slachtoffer met geweld overvallen door groep jongeren

Gepubliceerd op:

Rotterdam - Een 18-jarig Rotterdammer wist niet wat hem overkwam toen hij op de Oudedijk belaagd werd door een groep jongens. Nadat ze hem van zijn fiets duwden en hem meerdere keren in het gezicht sloegen, gingen ze ervandoor met zijn fiets, tas en een muts. De politie is op zoek naar getuigen.

Nieuwe uniform politie

Donderdag 24 december omstreeks 2 uur in de nacht fietst het slachtoffer op de Oudedijk. Langs het fietspad ziet hij een stuk of acht jongens staan die hem meerdere duwen geven als hij langstfietst.  Als de fietser ten val komt, rennen de jongens op het slachtoffer af. Hij wordt meerdere malen in zijn gezicht geslagen terwijl zijn fiets, tas en muts van hem worden afgepakt.

 

Het slachtoffer belde voor hulp aan bij een buurtbewoner. Deze bewoner schoot de jongen te hulp door achter de straatrovers aan te rennen. Dankzij zijn hulp kreeg het slachtoffer zijn fiets en tas terug. De verdachten sloegen echter op de vlucht in meerdere richtingen.

Getuigen gezocht

De politie is op zoek naar getuigen die meer weten over dit incident. Mogelijk ben u deze nacht opgeschrikt door het lawaai op dat moment. Of wellicht heeft u de groep jongens gesignaleerd op de Oudedijk en/of omstreken. Ook bij andere info met betrekking tot deze zaak komen wij graag met u in contact. Bel 0900-8844 of Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

 

Signalement

 

  • Ongeveer acht jongens
  • Huidskleur: wit
  • Tussen de 13 en 16 jaar oud