Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Opslaglocatie voor synthetische drugs ontdekt

Gepubliceerd op:

Helmond - Bij een inval in een bedrijfspand aan de 1e Hogedijk in Helmond is vandaag rond het middaguur een opslaglocatie voor synthetische drugs ontdekt. In het pand werd één verdachte aangehouden.

Politielogo op zijkant politieauto

Bij de politie kwam eerder informatie binnen dat er op in het pand aan de 1e Hogedijk synthetische drugs zou liggen. Daarop werd direct een onderzoek gestart. Uiteindelijk werd maandagmorgen besloten een inval te doen. Daarbij werd een arrestatieteam ingezet.

Aanhouding

In het pand troffen we een grote hoeveelheid chemicaliën aan. Het gaat daarbij in ieder geval om duizenden liters. Vermoedelijk gaat het hier om grondstoffen voor de productie van amfetamine. Ook werd een hoeveelheid amfetamine gevonden. Tijdens de inval was er één man in het bedrijfspand aanwezig. Deze 41-jarige man met de Poolse nationaliteit is aangehouden.

Onderzoek

Wij doen ter plaatse verder onderzoek. De specialisten van LFO (Landelijke Faciliteit Ondersteuning Ontmantelen) zijn vermoedelijk nog de dag bezig met het technisch onderzoek, de inventarisatie van de aangetroffen chemicaliën en het veilig afvoeren daarvan.  In het bedrijfspand werden geen synthetische drugs geproduceerd.

Meld!

Verschillende overheden werken samen aan een veilige woonomgeving. Daarom treden we hard op tegen hennepkwekerijen, drugslabs en andere productielocaties. Meldingen van inwoners, hoe klein ook, kunnen voor ons van groot belang zijn. Vermoedt u dat er bij u in de buurt drugs wordt geproduceerd? Bel dan direct de politie 0900-8844 of bel met Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.

Meer weten: https://www.politie.nl/binaries/content/assets/politie/algemeen/onderwerpteksten/drugs/folder-hennepkwekerijen-en-drugslabs.pdf