Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Getuigen straatroof gezocht

Gepubliceerd op:

Haarlem - Een 13-jarige jongen is maandagmiddag omstreeks 17.40 uur beroofd van zijn tasje op de Overtonstraat. Hij liep over de stoep toen zijn weg werd geblokkeerd door een drietal jongens. Zij bedreigden hem met een mes en werd gedwongen zijn tas af te staan. Daarna kon het slachtoffer wegrennen.

De verdachten maakten gebruik van een scooter van het merk Vespa, zwart van kleur met gele accenten. Er zat een blauwe kentekenplaat op. De verdachten reden weg in de richting van de Middenweg.

De politie is op zoek naar de verdachten. Van hen kan gezegd worden dat  twee van hen een zeer donkere huidskleur hebben en beiden 1.70 a 1.80 meter lang. Ook droegen beiden een zwart trainingspak. Een van hen had rastahaar en droeg een oorsieraad. De derde verdachte was lichter getint, kleiner doch voller van postuur, en droeg onder meer een witte joggingbroek.

Heeft u iets gezien van dit voorval, bel dan 0900-8844. Mocht u op een andere manier weten wie bij de beroving betrokken zijn dan horen wij dat ook graag. Dat kan anoniem, bel dan misdaad anoniem via  0800-7000. De politie neemt ook graag kennis van eventuele beelden, ook van dashcams uit die buurt op dat tijdstip. U kunt ze uploaden via dit formulier onder vermelding van 2020276493.

 

U kunt sowieso aan de politie kenbaar maken dat u een camera bezit welke beelden opneemt in de openbare ruimte. Dit kan helpen om misdrijven op te lossen. Wilt u dan dit bij ons melden via www.politie.nl/cib ?