Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Verdachte van diefstal scootmobielen in hechtenis

Gepubliceerd op:

Den Haag - De politie heeft vrijdag 20 november Een 35-jarige man uit Den Haag aangehouden op verdenking van diefstal van scootmobielen. De verdachte is inmiddels voorgeleid aan de Rechter-Commissaris en is in bewaring gesteld.

Agenten houden persoon aan

De politie was een onderzoek gestart na diefstallen van scootmobielen in haar werkgebied Den Haag Zuiderpark en Beresteinlaan.  Sinds juli zagen zij een toename van het aantal diefstallen tot begin november. In het onderzoek werd op vrijdag 20 november een lok-scootmobiel ingezet om de dader op te sporen.

Elektronisch volgsysteem
Omdat een aantal diefstallen plaatsvond in de omgeving van winkelcentrum Leyweg plaatste het team daar de lok-scootmobiel. Om 17.00 uur kreeg het politieteam het signaal dat de lok-scootmobiel werd verplaatst.  Door het elektronische volgsysteem zagen ze waar de scootmobiel  vervolgens werd gestald. De locatie werd daarna in de gaten gehouden en omstreeks 19.30 uur zag het team een persoon bij de scootmobiel. De persoon reed echter weg op een andere scootmobiel die hij in de bosjes langs de Coevordenstraat achterliet. Later bleek dat deze scootmobiel van diefstal afkomstig was. De verdachte werd gevolgd en kon worden aangehouden op de Melis Stokelaan. De man wordt verdacht van diefstal van de twee scootmobielen.