Ga naar content

Bombrief afgegaan in Amsterdam-West

Laatste update:

Amsterdam - * Alle informatie over het onderzoek naar de bombrieven is terug te vinden op www.politie.nl/bombrieven * Even voor acht uur is een bombrief afgegaan bij een postkamer van een bedrijf aan Bolstoen. Er is niemand gewond geraakt, de politie stelt een onderzoek in en kijkt of er een verband is met eerder aangetroffen bombrieven.

Bolstoen

Een medewerker van de postkamer wilde de brief openmaken en hoorde een sissend geluid. De medewerker heeft de brief weggegooid waarna een lichte knal ontstond. De medewerker heeft adequaat gehandeld en daarmee erger voorkomen.

De recherche stelt in samenwerking met Forensische Opsporing een onderzoek in naar de herkomst van de brief. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) is ter plaatse geweest voor nader onderzoek, maar trof geen explosieven aan. Het pand is tijdelijk ontruimd geweest. De zeven medewerkers konden weer naar binnen,  nadat was vastgesteld dat er geen explosieven meer aanwezig waren.
 

Hier is een YouTube-video ingesloten. Deze kan niet getoond worden omdat u geen cookies accepteert. U kunt de video ook bekijken op http://www.youtube.com/watch?v=LH-byLKaY14