Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Onderzoek ontploffing postpakket

Laatst gewijzigd op:

Kerkrade - In een pand aan de Wiebachstraat is vanochtend een postpakket ontploft. Lees hier het laatste nieuws.

Onderzoek explosie postpakket Kerkrade

Update 11.55 uur
Het pand is door de EOD als veilig bestempeld. Er is dus geen direct gevaar (meer) voor de omgeving. Wel blijft de locatie, die beperkt beschadigd is geraakt door de explosie, voorlopig gesloten voor verder (opsporings)onderzoek.

De explosie vond plaats in de postkamer van een bedrijfspand nadat een medewerker in het pand de brief wilde openmaken en een sissend geluid hoorde. De medewerker heeft de brief weggelegd waarna een knal ontstond. De medewerker heeft adequaat gehandeld en daarmee erger voorkomen. Bij het incident raakte niemand gewond.


Update 10.10 uur
In het pand aan de Wiebachstraat waar vanmorgen een poststuk is ontploft waren 9 mensen aanwezig.

Een medewerker hoorde een raar geluid in het postpakket, waarna een knal volgde. De aanwezigen in het pand zijn meteen volgens protocol naar buiten gegaan.  De medewerkers zijn opgevangen in een naastgelegen gebouw.  Het is nog onduidelijk wat de schade is . Uit voorzorg is de omgeving afgezet, dit kan enige hinder voor de omliggende bedrijven opleveren.  De EOD verwacht rond 11 uur ter plaatse te zijn voor onderzoek.


09.00 uur

De politie stelt een onderzoek in naar een ontploffing van een briefpakket. Iets voor half negen kwam er een melding binnen dat er bij een postsorteerbedrijf aan de Wiebachstraat een briefpakket is ontploft.
Er zijn geen gewonden gevallen, het bedrijf is ontruimd en het Team Explosieven Verkenning komt ter plaatse voor onderzoek. Of er een verband is met de ontploffing van een postpakket vanochtend in Amsterdam maakt hier deel uit.