Ga naar content

Drie verdachten van heling en witwassen aangehouden

Laatste update:
Woordvoering:
Zeeland-West-Brabant

Prinsenbeek - Afgelopen zaterdag 8 februari 2020 zijn drie verdachten aangehouden in verband met mogelijke heling van voertuigen. In de woning van twee van de verdachten is dinsdag 11 februari een doorzoeking geweest. Hierbij zijn diverse goederen inbeslaggenomen. De drie worden ook verdacht van witwassen.

man wordt geboeid afgevoerd

Een verdachte, een man zonder vaste woon- of verblijfplaats, is zaterdagmiddag rond 17.00 uur aangehouden in een woning op De Bunders in Prinsenbeek. Er was geprobeerd om de man aan te houden in verband met een mogelijk gestolen voertuig, maar hij wist zich te onttrekken aan de aanhouding en vluchtte weg via de achterzijde van de woning. De man probeerde weg te komen via de schutting, maar agenten kregen de man naar de grond en konden hem aanhouden.

Uit controle bleek ook nog dat de man nog een gevangenisstraf uit moest zitten in Nederland. Hij zit momenteel vast in het politiecellencomplex in Nederland.

Nog twee verdachten

Kort daarna zijn op de Strijpenseweg in een loods drie gestolen voertuigen aangetroffen. De bewoners van dit adres, een man en een vrouw uit Prinsenbeek zijn op heterdaad aangehouden. Zij zijn aangehouden op verdenking van heling en zitten ook vast in het cellencomplex.

Doorzoeking

Dinsdag 11 februari is een woning doorzocht met de Rechter-Commissaris. Hierbij heeft de politie ruim € 50.000 cash, diverse soorten drugs, wapens en munitie gevonden in de woning van twee van de verdachten. Deze goederen zijn in beslag genomen. Er wordt verder onderzoek gedaan naar de drie verdachten en hun betrokkenheid bij heling en witwassen.

Update: vrijdag 14 februari

Vrijdag hebben we in het onderzoek naar heling en witwassen een woning doorzocht. Agenten hebben diverse voertuigen: 4 auto's, 3 quads, 7 motoren, 3 scooters, aanhangwagen en een zitmaaier in beslag genomen. Plus een boot met oplegger en geluidssets. Verdachten zijn verhoord en inmiddels in vrijheid gesteld in afwachting van het verdere onderzoek.