Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Twee aanhoudingen in onderzoek datingapps

Laatst gewijzigd op:

Cromvoirt/Tilburg - Dinsdag 12 februari 2020 zijn er twee aanhoudingen verricht in verband met een onderzoek naar oplichting via datingapps. Het arrestatieteam heeft hierbij een schot gelost.

Icoontjes van o.a. Twitter, Facebook en Instagram op telefoonscherm

Dinsdagmiddag rond 15.30 uur is het arrestatieteam van de politie naar Loverensestraat in Cromvoirt gegaan om de aanhoudingen te verrichten. De verdachten, een 18–jarige man uit Tilburg en een 19–jarige man uit Kaatsheuvel, reden in een voertuig en zijn tot stoppen gemaand. Bij de aanhouding is geschoten, een verdachte is lichtgewond geraakt.

De twee mannen worden verdacht van afpersing van slachtoffers via datingsapps. Zij zitten momenteel vast in het politiecellencomplex voor verder onderzoek.

Oproep aan slachtoffers

Het kan ook zijn dat je zelf in de afgelopen periode hiervan slachtoffer bent geworden, maar je tot nu toe niet hebt gemeld uit angst of schaamte. Als dat zo is roepen we je op om alsnog contact met ons te zoeken, we gaan discreet met jouw informatie om. Mogelijk kan jouw informatie helpen om ook deze zaak op te lossen. Je kunt ons bellen via 0900-8844, of als je anoniem wilt blijven bellen met Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. Ook kun je terecht bij Roze in Blauw via 088-1691234.

UPDATE 9 juni

Het rechercheteam van de politie hield dinsdagochtend 9 juni opnieuw een verdachte aan in het onderzoek naar oplichting via datingapps. De 19-jarige man uit Loon op Zand is aangehouden voor mogelijke betrokkenheid bij de oplichting. Het rechercheteam sluit niet uit dat er mogelijk nog meer personen bij deze zaak betrokken zijn. In het totaal zijn nu drie verachten aangehouden. Het onderzoek loopt.