Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Politie zoekt getuigen vernielingen

Gepubliceerd op:

Egmond aan Zee - De politie is op zoek naar getuigen van een vernieling die plaatsvond op de Plevierenlaan in Egmond aan Zee en een wegblokkade op de Voorstraat. De politie is bereikbaar op tel.nr. 0900-8844. Anoniem bellen kan ook op tel.nr. 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem).

Op donderdagmorgen omstreeks 03.00 uur kreeg de politie melding dat bij een woning aan de Plevierlaan een ruit was ingegooid. Onderweg naar het adres reed de politie over de Voorstraat. Hier moest plotseling en hard worden geremd voor een aantal takken en boomstronken die zichtbaar opzettelijk op de rijbaan waren gelegd. Gelukkig kon de politie op tijd remmen, maar als door weggebruikers de obstakels te laat worden opgemerkt kunnen hierdoor ernstige ongevallen ontstaan. Even verderop bleken nog meer obstakels op straat te liggen. Hierbij ging het om een houtblok en stenen.

Nader onderzoek

Ter plaatse bij de woning bleek een raam aan de achterzijde vernield te zijn. Het ging hier om een raam van de kamer waar enkele bewoners lagen te slapen. Bij controle bleek dat op dit adres al drie keer eerder een raam was vernield. Toen de politie wegreed, bleek een van de houtblokken weer terug gezet te zijn op de Voorstraat.

De politie stelt een onderzoek in naar de vernielingen, de blokkades van de Voorstraat en of deze zaken met elkaar verband houden.

2020029801