Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Auto's vernield, vijf jongens aangehouden

Gepubliceerd op:

Den Haag - In de nacht van vrijdag 14 februari op zaterdag 15 februari zijn er door agenten vijf jongens uit Den Haag aangehouden omdat zij auto 's zouden hebben vernield in de wijk Benoordenhout.

Aanhouding

Zaterdagnacht rond 00.45 uur kregen agenten een melding van een oplettende wijkbewoner dat er vernielingen waren gepleegd aan een auto in de wijk Benoordenhout. In deze wijk zijn de afgelopen maand ongeveer 50 auto's vernield. De getuige heeft daarop het signalement aan de politie doorgegeven. Omdat agenten in het kader van deze vernielingen gericht aan het surveilleren waren in deze wijk, konden de jongens op het Tournooiveld snel worden aangehouden. Het ging om vijf jongens, één van 15 jaar, twee van 16 en twee van 17 jaar oud. Uit onderzoek bleek dat er bij een auto een spiegel was vernield en ook een andere auto had schade. De vijf jongens zijn voor onderzoek ingesloten aan een politiebureau. De recherche van bureau Scheveningen doet onderzoek of deze vijf jongens ook verantwoordelijk zijn voor de eerder in deze wijk gepleegde vernielingen. 

Doe altijd aangifte!

De politie vermoedt dat er meer gedupeerden zijn en vraagt hen aangifte te doen. Is er bij u afgelopen nacht of eerder in de omgeving van de wijk Benoordenhout uw auto vernield maar u heeft nog geen aangifte gedaan? Doe dat dan alsnog via Politie.nl.

Hebt u meer informatie?

De politie stelt een onderzoek in naar de reeks vernielingen en de verdachten. Hebt u meer informatie over de vernielingen? Beschikt u over camerabeelden? Bel dan met de politie: 0900-8844 of meld het via www.politie.nl. Daar kunt u ook foto’s en/of filmpje uploaden.