Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Politie roept inwoners Moerdijk op om alert te zijn voor auto-inbraken en -diefstallen

Gepubliceerd op:

Moerdijk - Vanaf 1 september jl. zijn bij de politie in de gemeente Moerdijk zeker 155 inbraken, diefstallen en vernielingen aan auto’s gemeld. De politie heeft de daders nog niet kunnen arresteren.

Vooral in de plaatsen Fijnaart, Klundert en Zevenbergen is het raak. Maar ook in het aanliggende gebied van de Hoeksche Waard hebben inwoners last van diefstallen van auto-onderdelen. Volgens wijkagent Larissa van Helten heeft de politie in de gemeente Moerdijk de laatste twee weken 21 aangiften van diefstallen opgenomen: "De diefstallen zijn gericht op auto-onderdelen, zoals airbags, navigaties, sturen en buitenspiegels. Maar ook volledige auto’s zijn weggenomen. Het gaat hierbij dan vooral om voertuigen van de merken Audi, BMW, Mercedes, Renault, Skoda, Tesla en Volkswagen."

Rondtrekkende criminele groep

De politie vermoedt dat de misdrijven worden gepleegd door een rondtrekkende criminele groep: "Vermoedelijk gebruiken de daders een (elektrische) scooter, die in en uit een bestelauto wordt gereden. De criminelen parkeren de auto op een donkere plek ergens achteraf of in een hofje. Daarna halen ze de scooter eruit en rijden dan door deze plaatsen en stelen onderdelen. Daarna wordt de scooter weer in de bestelauto gereden om daarna te vertrekken. Vaak zijn ze in de nachtelijke uren tussen 00.00 en 05.00 uur op roverspad. We vermoeden dat deze lieden de boel ook voorverkennen, dus ook overdag vragen we extra aandacht van de inwoners voor dit soort verdachte situaties", aldus de wijkagent.

Verdachte situatie? Bel altijd 112

De politie neemt de reeks inbraken, diefstallen en vernielingen aan auto’s hoog op en is met een onderzoek bezig. U kunt zelf ook veel doen om te voorkomen dat u slachtoffer wordt van dit soort zaken. Bent u toch slachtoffer geworden? Doe dan altijd aangifte! Ook kent u uw buurt het beste. U weet wie uw buren zijn en in welke auto’s zij rijden. Bel altijd 112 als u in de buurt iets verdachts ziet. Noteer bijvoorbeeld het kenteken van de verdachte auto of het signalement van de verdachte persoon. Geef dit door aan de politie. Blijf rustig, neem geen risico's! Meld uw naam, uw woonplaats, het adres en wat er precies aan de hand is. Hebt u interessante beelden, bijvoorbeeld van een bewakingscamera of dashcam deel deze dan met de politie. U kunt hiervoor 0900-8844 bellen.