Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Gezocht: in de trein lastiggevallen vrouw

Laatst gewijzigd op:

Breda - De politie is op zoek naar een Engelssprekende vrouw die donderdagochtend in de trein van Rotterdam naar Breda lastig is gevallen door een man. Die man, zo bleek later, verbleef in het kader van een ISD-maatregel al enige maanden in een kliniek in Amsterdam en onttrok zich op 8 januari aan zijn begeleid verlof. Hij werd aangehouden.

Archieffoto trein

De politie kreeg die ochtend een melding van een mishandeling die plaats had gevonden in de trein die om 10.21 uur vanuit Rotterdam richting Breda was vertrokken. Toezichthouders van de NS hadden inmiddels ook een man aangehouden die daarvan werd verdacht. De aangeefster, een 30 jarige inwoonster van Schiedam verklaarde dat er rond 10.40 uur in de coupé een Engelssprekende vrouw naast haar was komen zitten. Die vrouw zei haar dat een man ‘haar had aangeraakt’. Op datzelfde moment kwam die man op het tweetal af en meteen kreeg de aangeefster een harde klap in haar gezicht. De Engelssprekende vrouw liep hierop weg. Op het station Breda volgde de aangeefster haar belager en vroeg zij om hulp van medewerkers van de NS. Die hielden de verdachte aan en droegen hem over aan de politie. Bij controle van de verdachte ontdekte de politie dat de man, die in het kader van een ISD-maatregel al enige maanden in een kliniek in Amsterdam verbleef, zich op 8 januari aan zijn begeleid verlof onttrokken had. De kliniek had daarop de politie gewaarschuwd. De man moest daar nog zeven maanden zitten en had een zogenaamde ISD maatregel opgelegd gekregen. Deze Maatregel Inrichting Stelselmatige Daders is bedoeld voor meerderjarige daders die vaak met de politie in aanraking komen. 

De politie is nog op zoek naar de Engelssprekende vrouw. Bent of kent u deze persoon, neem dan contact op met de politie via het nummer 0900-8844.