Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Twee hennepkwekerijen opgerold door M

Gepubliceerd op:

Tilburg - Meer dan 900 planten en 12,5 kilo droge hennep is donderdag in beslag genomen en vernietigd vanaf twee locaties. Meld Misdaad Anoniem meldingen waren de basis van deze vondsten. Melden helpt dus.

Hennep

In Hart van Brabant zijn donderdag twee hennepkwekerijen gevonden. Op een zolder van een loods aan de van der Coulsterstraat werd een kort geleden geknipte kwekerij aangetroffen van 360 planten. Ook werden er droognetten aangetroffen waar enkele kilo’s hennep op lagen te drogen en enkele zakken hennep. In totaal was dat 12,5 kilo.

Drogerij

Meld Misdaad Anoniem

Burgers kunnen anoniem informatie verstrekken via de Meldlijn Meld Misdaad Anoniem. Deze meldlijn is bereikbaar op 0800-7000. Ook online melden is mogelijk. Meld Misdaad Anoniem is een onafhankelijke organisatie. De anonimiteit en veiligheid van de melders is voor M. van hoofdbelang. De anonimiteit van de melder is voor M. zelfs belangrijker dan het oplossen van een zaak. Bellers hoeven hun naam dus niet te noemen en ook de nummerweergave is voor dit telefoonnummer buiten werking gesteld. Verder worden geen bandopnames van de telefoongesprekken bewaard. Als de anonimiteit gewaarborgd kan worden stuurt M. de anonieme melding direct door naar de partners, zoals de politie en andere opsporingsdiensten.

Milsbeeksingel

In een woning aan de Milsbeeksingel werd, voor de tweede maal, een hennepkwekerij gevonden. Hier stonden 540 planten te wachten om geoogst te worden. De spullen zijn in beslag genomen. Water en elektriciteit werden illegaal afgenomen dus dat kom ook bij het proces-verbaal te staan.