Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Politie zoekt getuigen steekpartij Pleinweg

Laatst gewijzigd op:
Rotterdam

De politie kreeg woensdag in het begin van de avond een melding uit een ziekenhuis dat bij hen een jongen was binnengekomen met een steekwond. Hij zou eerder zijn neergestoken op de Pleinweg.

Politielogo op gevel

Het bleek te gaan om een 17-jarige Rotterdammer die rond 17.00 uur was neergestoken toen hij wegvluchtte voor een groep jongeren. Even daarvoor had hij hen ontmoet bij Winkelcentrum Zuidplein. Op de loopbrug richting de Pleinweg en vervolgens op de roltrap naar beneden, kregen ze ruzie. Dit liep uit op een vechtpartij waarbij de jongen werd geslagen. Toen hij wegliep werd hij in zijn rug gestoken. 

Daarna ging de groep uiteen. Een deel van de groep loopt dan in de richting van het Zuidpleinflat en lopen dan rechtsaf de hoek om. Een ander deel van de groep loopt na het incident richting over het trapveldje aan de Wevershoekstraat, richting de Dordtselaan.  

Het slachtoffer ging met een vriend naar het ziekenhuis. Daar is hij geopereerd.

De politie is op zoek naar getuigen van dit incident.  Heeft u de steekpartij of wat daarvoor gebeurde, gezien of heeft u andere informatie over deze steekpartij? Neem dan contact op met de politie via de opsporingstiplijn telefoonnummer 0800-6070. Liever anoniem melden? Bel Meld Misdaad Anoniem: 0600 -7000.

Zo onderneemt u actie: