Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Tip leidt agenten naar drugslab

Gepubliceerd op:

Vragender - Op dinsdag 28 januari heeft de politie een drugslab gevonden aan de Oude Winterswijkseweg. Agenten kwamen het lab op het spoor dankzij een tipgever.

Forensisch onderzoek drugslab

Foto ter illustratie.

Kortgeleden meldde een omwonende een verdachte situatie aan de politie. Dat was reden voor agenten om op onderzoek uit te gaan. Op een perceel achter een woning troffen zij dinsdag een groot drugslab aan.

Op dit moment wordt onderzocht waar we precies mee te maken hebben. Vermoedelijk gaat het om een lab waar cocaïne verwerkt werd. Dat is met zekerheid te zeggen als het onderzoek is afgerond. Vandaag gaat de Landelijke Faciliteit Ontmantelen (LFO) verder met de ontmanteling. Dit en de vernietiging van het lab zal zo spoedig mogelijk plaatsvinden in verband met de veiligheid van omwonenden, politiemensen en het milieu.

Aanhoudingen

Ter plaatse zijn twee mannen en een vrouw aangehouden. We onderzoeken nu wat hun rol is in deze zaak. In het kader van de privacy doen we verder geen mededelingen over de verdachten.

Bewaking van het lab

De politie wil de vindplaats van het drugslab beschermen en daarom zal het lab bewaakt gaan worden. Op die manier wordt voorkomen dat mensen op het plaats delict komen en kunnen alle diensten ongestoord hun onderzoek uitvoeren. Sporenonderzoek op locatie kan namelijk maar één keer gedaan worden en dan moet het wel goed zijn.

Gevaarlijke omgeving

Vast staat dat de productie van drugs levensgevaarlijk is. De kans op brand, ontploffing, water- en stankoverlast is zeer groot. In verband met het onderzoek worden sporen veiliggesteld en spullen in beslag genomen. Pas als dat gedaan is, kan met zekerheid gezegd worden om welke (en hoeveel) stoffen het gaat.

Heeft u iets verdachts gezien?

De politie kan tips over verdachte situaties goed gebruiken, dat blijkt wel uit dit voorbeeld. Dus ziet u in uw buurt verdachte personen of voertuigen op opvallende tijdstippen? Of misschien heeft u iets anders gezien wat niet klopt, bijvoorbeeld rondom uw woning? Dan kunt u uw tips anoniem doorgeven via 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem) of via 0900-8844.

2020043772 JS