Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Nieuwe informatie over woningoverval Bourtange in Opsporing Verzocht

Laatst gewijzigd op:

Bourtange - Op dinsdag 7 januari besteedt Opsporing Verzocht aandacht aan de overval op een 66-jarige man aan de Zodenpandweg in Bourtange. De man werd in de nacht van donderdag 26 op vrijdag 27 september in zijn slaap overvallen. Het slachtoffer lijdt aan een spierziekte waardoor hij zich op het moment van de overval niet kon verweren.

Bourtange

In de uitzending wordt een reconstructie van de overval getoond en vertelt het slachtoffer over deze zeer ingrijpende gebeurtenis. We brengen nieuwe informatie uit het onderzoek in de hoop dat mensen iets herkennen en hun informatie met ons delen.

Het slachtoffer werd na de overval naar het ziekenhuis gebracht en houdt blijvend letsel aan deze laffe overval over. Waarom er zo veel geweld tegen hem werd gebruikt is onduidelijk.

De overvaller ging er met geld en de auto van het slachtoffer vandoor. Deze auto werd korte tijd later teruggevonden in Vlagtwedde. 

Informatie

Hebt u iets gehoord of gezien in de periode rond de overval, of hebt u andere informatie die ons kan helpen de dader(s) achter deze overval en mishandeling te vinden? Deelt u die dan alstublieft met ons! Bel met de Opsporingstiplijn op 0800-6070 of anoniem via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Uitzending Opsporing Verzocht

Opsporing Verzocht begint dinsdagavond om 20.35 uur op NPO 1. Op woensdag 8 januari is de herhaling te zien op NPO 2 omstreeks 11.40 uur.

UPDATE - 8 januari 2020

Naar aanleiding van de uitzending op dinsdagavond heeft de politie drie tips gekregen. 

UPDATE - 6 februari 2020

Drie mannen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij deze overval.