Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Getuigenoproep gewapende woningoverval Klaroenstraat

Gepubliceerd op:

Amsterdam - Woensdag 8 juli 2020 wordt een gezin op de Klaroenstraat in Amsterdam Zuidoost het slachtoffer van een woningoverval. Rond 21.20 uur vallen twee mannen de woning binnen en bedreigen meerdere gezinsleden met messen. Hierna vlucht het duo de woning uit en rennen ze de straat op. Meerdere buurtbewoners raken gealarmeerd en zetten de achtervolging in. Een aantal straten verderop wordt één verdachte, een minderjarige jongen uit Amsterdam, door hen ingesloten, waardoor hij later door de politie kon worden aangehouden. Deze verdachte is overgebracht naar het cellencomplex. De politie heeft in de directe omgeving nog enige tijd gezocht naar de andere verdachte, maar niemand aangetroffen. De recherche heeft de zaak in onderzoek en is op zoek naar eventuele getuigen die mogelijk informatie hebben over dit incident.

Aanhouding verdachte handboeien logo daglicht

Vluchtroute en signalement

De vluchtroute van de verdachten was als volgt: ze renden over de Klaroenstraat in de richting van de Klieverinkweg. Daar sloegen ze linksaf de Klieverinkweg in en renden vervolgens de Kleine Pimpernelstraat in. Hier is een verdachte door burgers aangehouden en op een later moment overgedragen aan de politie. De locatie van de tweede verdachte is vanaf dat moment onduidelijk. Deze verdachte kan als volgt worden omschreven:

  • Man
  • Ongeveer 17 a 20 jaar oud
  • Tussen de 1.65 en 1.70 meter
  • Fors, vadsig postuur
  • Donker getinte huidskleur
  • Droeg een zwarte bivakmuts over zijn hoofd
  • Droeg een blauw vest met blauwe sneakers

Getuigenoproep

De recherche heeft de zaak in onderzoek en is op zoek naar eventuele getuigen die mogelijk informatie hebben over dit incident. Was u getuige? Of heeft u andere informatie die het onderzoek verder kan helpen, zoals een mogelijke vluchtroute van de tweede verdachte? Neem dan contact met ons op. Dat geldt ook voor de mensen die wij diezelfde avond reeds als getuige hebben gesproken. We komen graag opnieuw met hen in contact. Dat kan via het tipformulier op politie.nl of telefonisch via 0900-8844. Anoniem kunt u melding doen via 0800-7000. Ook eventuele camerabeelden, bijvoorbeeld van geparkeerde auto’s in de buurt, ontvangen we graag. Deze beelden kunt u eventueel uploaden via onderstaand tipformulier.