Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

UPDATE: Man aangehouden in onderzoek dode man in boot Kloveniersburgwal

Gepubliceerd op:

Amsterdam - De recherche onderzoekt een lijkvinding op een witte zeilboot aan de Kloveniersburgwal op woensdag 1 juli 2020. Inmiddels is de doodsoorzaak en identiteit van het slachtoffer vastgesteld, maar zoekt de politie nog wel naar getuigen. In het onderzoek is inmiddels een 28-jarige man aangehouden.

Op woensdagochtend 1 juli treffen agenten een dode man aan na een melding over geluidsoverlast. Uit onderzoek is gebleken dat aan boord een gesmoorde brand heeft plaatsgevonden. Het slachtoffer, een 29-jarige man, is vermoedelijk overleden aan koolmonoxidevergiftiging. Zijn familie is inmiddels in kennis gesteld.

Getuigen

De zeilboot waarin het slachtoffer lag, werd de laatste tijd gebruikt door dak- en thuislozen. Om te achterhalen wat zich op 1 juli precies in en rond de boot heeft afgespeeld, zoekt de politie getuigen die op woensdag 1 juli tussen 0.00 en 5.30 uur in de omgeving van de Kloveniersburgwal zijn geweest. Daarbij gaat het specifiek om het gedeelte tussen de Staalstraat en de Raamgracht.

Heeft u informatie over deze zaak? Neem dan contact op via 0900-8844, bel Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000 of gebruik onderstaand tipformulier.

Update verdachte

Afgelopen week is, met dank aan internationale samenwerking en het Europese netwerk van het Amsterdamse Doelgroepenteam, in het onderzoek een 28-jarige man aangehouden in het Zwitserse Genève. De verdachte heeft inmiddels ingestemd met een verkort uitleveringstraject en zal zodoende op korte termijn worden uitgeleverd.