Ga naar content

Motorrijder overleden na aanrijding

Laatste update:
Woordvoering:
Zeeland-West-Brabant

Vlissingen - UPDATE zondag 12 juli 2020: De motorrijder die zaterdag gewond raakte toen hij er met hoge snelheid vandoor ging na het zien van een politievoertuig, is in het ziekenhuis overleden.

Traumahelikopter

Bij een eenzijdige aanrijding is een motorrijder zaterdagochtend zwaar gewond geraakt. Kort voor de aanrijding had hij een stopteken gekregen van een surveillance-eenheid. Hij reed toen met hoge snelheid weg.

Op zaterdag 11 juli 2020 om 3.20 uur zag een surveillance-eenheid van de politie een motor rijden op de Nieuwendijk. De agenten besloten een routinecontrole op de motorrijder te doen. Bij het zien van de politieauto zagen de agenten dat de motorrijder er met hoge snelheid vandoor ging. De agenten reden dezelfde kant op maar konden de motor niet bij houden. Ze zagen wel dat hij verschillende keren door rood licht reed. Toen ze op de Koudekerkseweg reden zagen ze een grote ravage. De motorrijder lag zwaargewond op de grond en de motor bleek zwaar beschadigd. De agenten verleenden direct eerste hulp in afwachting van een ambulance en een traumahelikopter. De motorrijder, een 48-jarige Vlissinger, is daarna met spoed naar een ziekenhuis in Rotterdam gebracht. De weg is lange tijd voor het verkeer afgesloten geweest voor het uitgebreide onderzoek.