Ga naar content

Opzettelijk brandstichting

Laatste update:

Steenbergen - Een bedrijf is afgelopen nacht slachtoffer geworden van een opzettelijk brandstichting. Een auto werd tegen het pand gereden en in brand gestoken.

Politielogo op zijkant politieauto

Op zaterdag 11 juli 2020 om 1.00 uur kwamen er bij de hulpdiensten meerdere telefoontjes binnen. Er zou brand zijn in een bedrijfspand aan de Gibsonstraat. Er zou ook een auto zijn weggereden en een alarmcentrale gaf aan dat er meerdere alarmen in het pand afgingen. Kortom, genoeg om meerdere surveillanceauto’s en brandweer-eenheden naar het pand te sturen vanuit het Operationeel Centrum in Bergen op Zoom.

Opzettelijk

Bij het pand bleek dat er een brandende auto tegen of net in het gebouw stond. Die stond in brand. Omdat er door getuigen snel gebeld was kon de toegesnelde brandweer voorkomen dat de brand oversloeg naar het gebouw. De brand was snel geblust. Door de omstandigheden en de getuigenverklaringen kon de conclusie getrokken worden dat er sprake was van opzet. Er is een onderzoek gestart. De betreffende auto is in beslag genomen. Er zijn camerabeelden veilig gesteld maar we willen graag zo veel mogelijk informatie hebben over dit incident. Weet u meer belt u dan met 0900-8844 en geef uw informatie door. Wilt u dat anoniem doen vraag dan direct naar het Team criminele inlichtingen en uw identiteit blijft verborgen voor iedereen. U kunt ons ook tippen via de banner bij dit bericht of bellen met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.