Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Verdachte aangehouden na achtervolging van gestolen auto

Gepubliceerd op:

Geldrop - De politie hield zaterdagavond rond 20.15 uur een 27-jarige man uit Geldrop aan op de Wingerd. De man reed rond in een gestolen wagen.

Politielogo op zijkant politieauto

Rond 20.00 uur kregen surveillerende agenten een melding dat in Geldrop een auto reed die als gestolen gesignaleerd stond. Toen de bestuurder van de gestolen auto de collega’s zag, ging hij er direct vandoor. Daarop ontstond een korte achtervolging door Geldrop, waarbij uiteindelijk drie politiewagens betrokken waren.

Achtervolging

De achtervolging leidde onder andere via de Dolik en de Munt en eindigde uiteindelijk op de Wingerd. Tijdens de achtervolging reed de verdachte onder andere met hoge snelheid over de stoep en een fietspad. Ook reed hij tot tweemaal toe in op een politiewagen. De eerste keer wisten de collega’s een aanrijding te voorkomen door de stoep op te sturen, maar op de Wingerd werd een dienstvoertuig geraakt. Door de aanrijding botste de politiewagen ook tegen twee geparkeerde wagens die ook beschadigd raakten.

Aanhouding

Direct na deze aanrijding stopte de verdachte de gestolen en inmiddels ook beschadigde auto en ging er te voet vandoor. Collega’s wisten hem echter te overmeesteren voordat hij een schutting over kon klimmen in een brandgang aan de Wingerd. Hij is aangehouden en meegenomen naar het bureau voor verder onderzoek.

Tijdens de achtervolging raakte niemand gewond.