Ga naar content

Snelheidscontroles bij wegwerkzaamheden

Laatste update:

Zaanstad - De politie gaat de komende tijd extra snelheidscontroles houden op de A8 in Zaanstad. Ter plaatse geldt een tijdelijke snelheidsbeperking in verband met wegwerkzaamheden.

Op de Rijksweg A8 te Zaanstad is Boskalis, in opdracht van Rijkswaterstaat, bezig met groot onderhoud. De werkzaamheden vinden plaats op het gedeelte tussen de N246 ( de Nauernasche vaart ) en knooppunt Zaandam.

Verkeer dat vanuit Amsterdam in de richting de N246 rijdt, kan de werkzaamheden passeren over twee aangepaste rijstroken. Hier geldt een snelheidsbeperking van 70 km per uur.

Wegwerkers hebben inmiddels aangegeven dat er voor hen gevaarlijke situaties ontstaan doordat veel weggebruikers zich niet aan de maximum snelheid houden. Dit beeld wordt bevestigd door een korte snelheidscontrole die de politie heeft uitgevoerd. In nog geen kwartier tijd, werden er al vijf automobilisten bekeurd die de maximum snelheid ruim overschreden. De snelste reed 114 km per uur. De bestuurders krijgen een bekeuring thuisgestuurd.

De komende tijd gaat de politie op verschillende dagen en tijdstippen snelheidscontroles houden.