Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

€12.000, auto’s, motoren en quads aangetroffen bij drugshandelonderzoek

Gepubliceerd op:

Zoetermeer - In een grootschalig onderzoek naar drugshandel heeft de politie woensdag 15 juli beslag gelegd op vele luxe goederen zoals twee auto’s, vier motoren, een quad, een quad voor kinderen en dure merk schoenen en kleding. Ook werd er ongeveer €12.000,- cash en verdovende middelen aangetroffen in een woning. Er zijn drie verdachten aangehouden.

In maart 2020 begon het Flexteam van district Zoetermeer-Leidschendam/Voorburg een onderzoek naar drugshandel in cocaïne. Mensen belden het nummer van een dealer en daarna werden de drugs afgeleverd op een ontmoetingsplaats. De twee hoofdverdachten, een 34-jarige man uit Leidschendam en een 22-jarige man uit Den Haag, zouden meerdere dealers aansturen die de drugs voor hen afleverden. Ook bleek uit onderzoek dat zij met onverklaarbaar vermogen luxe goederen aanschaften. (tekst gaat onder foto verder)

In beslaggenomen auto

Geld en luxe goederen aangetroffen tijdens doorzoeking
Op woensdag 15 juli rond 6:00 uur heeft de politie de verdachten aangehouden en twee woningen en een opslagloods doorzocht in Zoetermeer. Bij de doorzoeking troffen zij luxe goederen aan zoals twee auto’s, vier motoren, een quad, een quad voor kinderen en dure merk schoenen en kleding. Ook werd in een woning ongeveer €12.000 cash en verdovende middelen gevonden. Een medebewoonster is aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij witwassen. Deze verdachte is een 26-jarige vrouw uit Zoetermeer. Het onderzoek naar andere betrokkenen bij deze drugshandel gaat verder.

Gevonden geldbedrag

Flexteam
Het Flexteam wordt ingezet ter ondersteuning van de politieteams en de (districts)recherche met onder andere korte en gerichte acties bij veiligheidsproblemen zoals drugsoverlast, woninginbraken en zakkenrollerij.