Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

UPDATE: Pand beschoten in Spuistraat, politie zoekt getuigen

Laatst gewijzigd op:
Amsterdam

In de nacht van dinsdag 28 juli op woensdag 29 juli 2020 is rond 3.15 uur een pand beschoten in de Spuistraat. De recherche doet onderzoek en zoekt getuigen.

De recherche is op zoek naar getuigen

Bovenstaand beeld betreft een stockfoto en is dus niet afkomstig van de plaats delict op de Spuistraat. 

Bij de beschieting van het pand raakte niemand gewond. De recherche is een onderzoek gestart, de Forensische Opsporing heeft op de plaats delict sporen veiliggesteld. 

Witte taxi

De recherche is op zoek naar getuigen die tussen 3.00 uur en 3.30 uur mogelijk iets verdachts hebben gezien in de Spuistraat of de nabije omgeving wat mogelijk gerelateerd kan worden aan de beschieting. Zo is er vermoedelijk rond het tijdstip van de beschieting een taxi langsgereden. De politie spreekt graag met de bestuurder of inzittenden van deze taxi. Ook andere informatie over de achtergrond van het incident hoort de recherche graag.

Camerabeelden van vluchtroute

Inmiddels heeft nader onderzoek uitgewezen dat de schutter zeer waarschijnlijk voor de beschieting te voet via de Paleisstraat naar het hotel aan de Spuistraat. Na de beschieting rent hij ook weer via de Paleisstraat weg. De recherche vermoedt dat de verdachte vervolgens mogelijk via de Gasthuismolensteeg richting de kruising met de Singel, Herengracht, Keizersgracht en Prinsengracht is gegaan. Graag zou de politie dan ook beeldmateriaal van beveiligingscamera's ontvangen van omwonenden van deze omgeving tussen 3.00 uur en 3.30 uur waarop de verdachte mogelijk te zien is.  Ook dashcambeelden van automobilisten die tussen 3.00 en 3.30 uur zich in de genoemde straten bevonden is welkom.

Heeft u informatie of beeldmateriaal voor de politie? Neem dan contact op via 0900-8844, via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000 of via onderstaand tipformulier, waar u direct beeldmateriaal kunt uploaden.

Zo onderneemt u actie: