Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Moord op Junny Frans in Opsporing verzocht

Laatst gewijzigd op:

Hilversum - Opsporing Verzocht besteedt vanavond aandacht aan de moord op Junny Frans. De 30-jarige Merwin ‘Junny’ Frans werd vrijdagochtend 29 mei 2020 neergeschoten vlak bij zijn woning aan de Bramentuin in Rotterdam. Zijn moeder was één van de eersten die hem zwaargewond op straat zag liggen. Junny overleed ter plekke.

Diezelfde ochtend heeft de politie twee mannen aangehouden op verdenking van de moord: een 21-jarige man uit Dordrecht en een 20-jarige man uit Capelle aan den IJssel. Vermoedelijk zijn beide mannen ingehuurd; de politie wil in dat geval weten wie de opdracht voor de moord heeft gegeven.

Wanneer Junny rond 07.00 uur uit de taxi stapt op de hoek van de Bramentuin wordt hij vlak bij zijn woning neergeschoten. De daders vluchten in een bruine bestelbus, een Volkswagen Transporter. De daders stapten rond 07.05 uur over in een Renault Megane. De politie hoopt dat iemand dit heeft gezien.

Een politieauto zit deze vluchtauto al snel op de hielen. Na een korte achtervolging verliest de bestuurder van de Megane de macht over het stuur. Hij botst op een stilstaande auto, waarna de twee inzittenden van de Megane worden aangehouden.

Alle zaken in de uitzending op een rijtje:

Rotterdam - Woningoverval op de Zevenkampse Ring

Maastricht - Getuigenoproep aantreffen zwaargewonde man

 Barneveld - Externe linkstraatroof

Amsterdam - Externe linkWoningoverval aan de Garstkamp.

Almere - Externe linkBeschietingen woningen.

Hoofddorp - Diefstal bij juwelier.

 Amsterdam - Externe linkOverval op laserkliniek.

Amsterdam/Diemen - Externe linkBankpasfraude na diefstal door een babbeltruc.

Amstelveen - Externe linkInbraak in woning

Rotterdam - Externe linkMoord op Junny Frans

Ook is er een terugkoppeling van de resultaten uit de uitzending van 30 juni 2020.               

Uitzending en herhaling

Opsporing Verzocht is dinsdag7 juli vanaf 20.30 uur te zien op NPO 1. De herhaling is woensdag 8 juli rond 13.30 uur op NPO 2. Ook is het programma online terug te kijken via NPO Start.