Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Vanavond in Opsporing Verzocht: crystal meth-lab De Meern

Laatst gewijzigd op:

Nederland - Een grootschalig onderzoek naar een criminele organisatie leidde de politie vorig jaar naar een loods in De Meern. Daar werd op 22 juni 2019 zo’n 17.500 liter aan chemicaliën aangetroffen waarmee synthetische drugs kunnen worden geproduceerd. Ook stonden er tientallen pallets die waren gebruikt om methamfetamine naar Nederland te smokkelen. Nog niet alle verdachten in dit onderzoek zijn aangehouden. Vanavond aandacht voor deze zaak in Opsporing Verzocht.

In de uitzending toont de politie beelden van een man die mogelijk betrokken is bij de handel en productie van methamfetamine, ook bekend als crystal meth. De loods in De Meern is kort na de politieactie in vlammen opgegaan, vermoedelijk door brandstichting. Ook daarover wil de politie graag meer weten.

Herken een lab
De politie vraagt u om alert te zijn op de aanwezigheid van drugslabs in uw omgeving. Die kunnen overal zijn. De methlabs die de politie in de afgelopen anderhalf jaar heeft ontruimd, zaten in verschillende panden en zelfs een keer in een boot.

U kunt zo’n lab herkennen aan een sterke, chemische geur; vaak aceton- of ammoniakachtig. Ook als op een locatie vaak bestelbussen of kleine vrachtwagens af- en aanrijden, kan dat duiden op een drugslab. De productie van een kilo crystal meth levert circa vijf kilo chemisch afval op, wat afgevoerd wordt en in veel gevallen elders gedumpt. Als u een drugslab vermoedt, bel dan 112 of meldt het anoniem via tel 0800-7000. Meer informatie via deze link.

Overige zaken
Verder komen deze zaken aan bod in Opsporing Verzocht:

Opsporing Verzocht wordt op uitgezonden op NPO1, van 20.30 uur tot 21.15 uur. Woensdag 3 juni 2020 wordt het programma rond 16:30 uur herhaald via NPO 2.