Ga naar content

Update vechtpartij Pampuslaan en steekincident Ben van Meerendonkstraat

Laatste update:

Amsterdam - Vrijdagmiddag 19 juni 2020 rond 17.00 uur vonden vrijwel gelijktijdig twee geweldsincidenten plaats in dezelfde omgeving in Amsterdam-Oost: een vechtpartij met meerdere jongeren op de Pampuslaan en een steekincident in een woning aan de Ben van Meerendonkstraat. Het slachtoffer van het steekincident verliet gewond de woning en kwam vervolgens in de Eva Besnyostraat terecht, waar ook enkele jongeren na de vechtpartij naartoe gevlucht waren. Hierdoor was het voor de politie niet direct duidelijk dat het om twee afzonderlijke incidenten ging.

In de woning aan de Ben van Meerendonkstraat was een ruzie ontstaan tussen twee mannen. Bij deze ruzie is op enig moment gestoken. Het 21-jarige slachtoffer ging vervolgens naar buiten en werd later zwaar gewond aangetroffen in de Eva Besnyostraat. Hij werd zwaargewond en met spoed overgebracht naar een ziekenhuis. 
Vrij snel na het incident kon de politie in de directe omgeving een verdachte aanhouden. Het betreft een 21-jarige Amsterdammer. Deze verdachte is naar een cellencomplex overgebracht en wordt vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris.