Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

81-jarige Hellevoeter oog in oog met indringers

Laatst gewijzigd op:

Hellevoetsluis - Een 81-jarige man uit de wijk Nieuwhelvoet uit Hellevoetsluis kreeg maandag 22 juni rond 3.30 uur de schrik van zijn leven toen hij oog in oog stond met twee mannen met bivakmutsen. De mannen waren binnen gekomen door het cilinderslot van zijn voordeur te forceren.

Stockfoto politie

De man werd wakker van het geluid en toen hij poolshoogte nam, zag hij de mannen beneden aan de trap. Ze riepen dat hij boven moest blijven terwijl ze zijn huis doorzochten. Korte tijd later gingen ze er vandoor met persoonlijke bezittingen, waaronder sieraden. De bewoner raakte gelukkig niet gewond en drukte de alarmknop van de thuiszorg. Zij alarmeerden de politie. Agenten zijn er direct naar toe gegaan maar trof het tweetal niet meer aan. De forensische opsporing heeft sporen veiliggesteld.

Informatie?
Het signalement van de daders is beperkt, maar misschien zijn er toch mensen die iets hebben gezien zondag op maandagnacht tussen 3.30 en 4 uur. De mannen droegen donkere kleding en zwarte bivakmutsen. Ze hebben een tenger postuur. Heeft u informatie? Bel 0900-8844 of vul onderstaand formulier in. Anoniem melden kan ook via 0800-7000.