Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Heler motorfiets aangehouden na achtervolging

Gepubliceerd op:

Vlissingen - Een 18-jarige man uit Vlissingen is zondagavond 21 juni aangehouden op verdenking van heling. De man reed op een gestolen motor.

Agenten zien rond 19.40 uur op de Scheldestraat een persoon op een gestolen motor rijden. Er ontstaat een achtervolging door de wijk Bosschenburgh waarbij meerdere politie-eenheden worden ingezet. Op een zeker moment is de verdachte van voertuig gewisseld en rijdt hij op een bromfiets. Een agent gebruikt pepperspray om de jongeman te stoppen maar deze geeft gas en rijdt er weer vandoor. Op de Bosschenburghweg is hij aangehouden. 

Binnentreden woning

Agenten hebben met een machtiging de woning van de verdachte binnengetreden omdat het vermoeden bestond dat de gestolen motor daar zou staan. gestolen goederen in beslag te nemen. Daar troffen zij inderdaad de gestolen motor aan en goederen ten behoeve van een hennepkwekerij. De motor en de goederen zijn in beslag genomen.  Een 52-jarige bewoner is aangehouden omdat hij de agenten niet in de woning binnen wilde laten. Beide verdachten zitten vast voor verhoor en verder onderzoek.