Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Explosief materiaal aangetroffen na mogelijke ontvoering

Gepubliceerd op:

Amsterdam - De politie heeft zaterdagochtend 6 juni in Amsterdam Noord in een garagebox explosief materiaal aangetroffen. Dit is door de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) onschadelijk gemaakt. De politie kwam in de garagebox terecht nadat zij een melding hadden gekregen van een ontvoering.

EOD

Het 26 jarige slachtoffer waarschuwde zaterdag 6 juni in de vroege ochtend de politie nadat hij naar eigen zeggen was ontvoerd. Onderzoek wees uit dat het slachtoffer de avond ervoor in een garagebox aan de Bovenkruier was vastgehouden, waarna hij later in Amsterdam-Zuid-Oost is afgezet. Tijdens de doorzoeking in de garagebox treft de politie explosief materiaal aan waarbij er geen sprake was van gevaar voor omwonenden. De politie achterhaalt door intensief onderzoek de auto waarin het slachtoffer is ontvoerd en neemt deze in de buurt van Arnhem in beslag ten behoeve van het sporenonderzoek.

Getuigenoproep

Heeft u informatie met betrekking tot deze zaak, met name omtrent de bewegingen rond de garagebox aan de Bovenkruier, neem dan contact op met de politie op 0900-8844 of Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000. Men kan ook gebruik maken van het tipformulier en daarop ook beeldmateriaal ter beschikking stellen van de politie.