Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Bejaarde spookrijdster door agenten aangesproken

Gepubliceerd op:

Hoek - De oostbuis van de Westerscheldetunnel richting Borssele is zondagmiddag even afgesloten geweest vanwege een spookrijdster. De politie twijfelt of de automobiliste de capaciteit bezit om een auto te besturen.

Rond 14.35 uur kreeg de politie een melding van een spookrijder op de Westerscheldetunnelweg. De spookrijder was uiteindelijk omgedraaid en naar het gesloten tolplein gereden. Agenten troffen een bejaarde vrouw (80) uit Zaamslag aan. Ze had in Zeeuws-Vlaanderen de laatste afslag gemist. Toen ze zag dat zij de Westerscheldetunnel in moest rijden, was ze omgedraaid.

Veiligheid

Toen agenten de videobeelden op het kantoor van de Westerscheldetunnel bekeken, zagen ze dat andere weggebruikers moesten uitwijken om een aanrijding te voorkomen. Nadat ze terug richting Zeeuws-Vlaanderen reed, stuitte de automobiliste op de slagbomen, die ondertussen voor de veiligheid van het overige verkeer waren gesloten. De vrouw keerde nogmaals en reed daarna met lage snelheid door de tunnel tot aan het tolplein.

Rijvaardigheidscursus

De vrouw wordt door de politie aangemeld voor een rijvaardigheidscursus bij het CBR, omdat de agenten twijfelen of zij geschikt is om aan het verkeer deel te nemen. Daarna hebben ze haar richting Zeeuws-Vlaanderen begeleid.