Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Hennepkwekerij ontdekt na anonieme tip

Gepubliceerd op:

Castelre - Nadat de politie een anonieme tip ontving, trof zij zaterdagavond 6 juni een hennepkwekerij en een hennepstekkerij aan in een schuur aan de Schootsenhoek. Een dag later werd een 25-jarige man uit Tilburg aangehouden als verdachte. Hij zit vast voor onderzoek.

De politie trof zaterdagavond in een schuur bij de woning meerdere ruimtes aan, waarbij een sterke geur werd waargenomen. Hier werd de stekkerij en kwekerij aangetroffen met in totaal 384 planten, 21 moederplanten en 624 stekken. Op dat moment was er niemand aanwezig en werden er geen aanhoudingen verricht. Een dag later kreeg de politie een melding dat er nu een persoon op het terrein liep. Hij werd bij onze aankomst aangehouden en zit vast voor verder onderzoek. De drugs zijn in beslag genomen en vernietigd.

Help mee hennepkwekerijen te bestrijden!

Ruikt u henneplucht en denkt u dat er een hennepkwekerij in uw buurt zit? Meld verdachte situaties, bel de politie via 0900-8844 of bel Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000. Onderstaande punten kunnen wijzen op een hennepkwekerij:

  • Aanwezigheid van hennepgeur.
  • Onveilige situaties door illegale aanpassingen in de meterkast of elektriciteitsaansluiting.
  • Constant zoemend of ronkend geluid.
  • Beslagen/afgeplakte ramen of gordijnen die nooit opengaan.