Ga naar content

Aandacht voor een overval in Uden, een ontvoering in Oss en nieuwe informatie over de dood van Gert van Zundert uit Breda in Bureau Brabant

Laatste update:
Woordvoering:
Zeeland-West-Brabant

Breda, Oss, Uden - Bureau Brabant vraagt in de uitzending van maandag 16 maart uw hulp bij het oplossen van een ontvoering in Oss en een woningoverval in Uden. We denken dat hier één dadergroep achter zit. Ook hebben wij nieuwe informatie uit het onderzoek naar de dood van Gert van Zundert. Hij werd in april 2019 in een garagebox aan de Sparrenweg in Breda in brand gestoken.

Moord op Ger van Zundert uit Breda

Autohandelaar Ger van Zundert (49) uit Breda werd op maandagavond 8 april 2019 levend in brand gestoken. Dat gebeurde in zijn bedrijfspand aan de Sparrenweg in Breda. Van Zundert raakte hierbij zo ernstig gewond, dat hij een dag later overleed. De politie is nog op zoek naar twee mannen die bij zijn dood betrokken zijn. In de eerste uren na de brand was Van Zundert nog helder en aanspreekbaar. In het ziekenhuis heeft hij bijna een uur lang gesproken met de politie, en daarbij ook verteld wat hem overkomen is. Wij tonen een reconstructie met daarin nieuwe informatie uit het onderzoek.

Ontvoering in Oss

Op dinsdag 11 februari 2019 wordt op de Asterstraat een 19-jarige man van zijn fiets getrokken en een bestelbus in gesleurd. Hij moet op de laadvloer gaan liggen met zijn gezicht naar beneden. De rit duurt ongeveer een kwartier voordat hij weer uit de bus wordt gezet. Zijn pinpas en telefoon is hij kwijt. Hij heeft zijn pincode moeten afgeven. Later is er inderdaad geld van zijn rekening gehaald. Deze daders willen we vinden. We zoeken ze namelijk ook voor een woningoverval in Uden, zie bericht hieronder.

Een woningoverval in Uden

Op zondag 14 april 2019 vond er een woningoverval in Uden plaats. Drie mannen overvallen rond 23.00 uur een echtpaar. Zij zijn net thuis als er wordt aangebeld. Zodra de deur open gaat, proberen drie mannen met bivakmutsen naar binnen te stormen. De bewoner verzet zich hevig en probeert uit alle macht de drie mannen buiten te houden. Zijn vrouw komt op het tumult af en ook zij reageert meteen. Ze pakt een schoenenrek en begint hiermee te slaan richting daders. Uiteindelijk weet het echtpaar hun drie belagers naar buiten te werken en ze doen snel de deur dicht. De vrouw pakt meteen de telefoon en belt 112. Wij hebben deze overval gereconstrueerd, samen met de ontvoering in Oss en we hopen met uw hulp deze daders te vinden.

Maandagavond om 18.00 uur is de eerste uitzending van Bureau Brabant bij Omroep Brabant. Daarna wordt de uitzending ieder uur herhaald tot dinsdagmiddag 17.00 uur.

Deel het artikel op social media

Deel artikel via: