Ga naar content

Nog twee verdachten aangehouden voor geweldsincident Haagdijk Breda

Laatste update:
Woordvoering:
Zeeland-West-Brabant

Breda - Vanmorgen zijn in het onderzoek naar het geweldsincident op de Haagdijk op 29 december jl. nog twee verdachten gearresteerd. Het gaat om een 16-jarige jongen en een 19-jarige jongeman beiden uit Breda. Bij de vechtpartij raakte een 32-jarige man zwaar gewond. Hij werd onder meer met een mes in zijn rug gestoken. Vandaag worden twee eerder aangehouden verdachten aan de rechter-commissaris voorgeleid. Het gaat om twee Bredanaars van 18 en 19 jaar. De recherche verhoorde nog een 18-jarige Bredanaar als verdachte. Hij werd echter niet vastgezet. Met de aanhoudingen van vanmorgen komt het aantal verdachten nu op vijf. (foto is een opname van de reconstructie)

Doorbraak in onderzoek steekincident Breda

Het opsporingsprogramma Bureau Brabant van Omroep Brabant zorgde voor een doorbraak in het politieonderzoek. Na de uitzending van 9 maart jl. waarin camerabeelden werden getoond, meldden zich al drie verdachten. Ook kwam een bruikbare tip via Meld Misdaad Anoniem (0800-7000) binnen. Verder onderzoek leidde vanmorgen tot de aanhouding van nog twee verdachten. Het recherche onderzoek naar ieders aandeel en mogelijke andere betrokkenen wordt voortgezet.

Flinke verwondingen

Een vechtpartij tijdens een avondje stappen in Breda eindigde voor een 32-jarige man met een gebroken oogkas, twee klaplongen en drie steekwonden. Het slachtoffer was op zondag 29 december met een vriend op stap. Tegen 02.00 uur ’s nachts, werd hij op de Haagdijk in Breda neergestoken. Het tweetal hing daar wat bij hun geparkeerde auto, dronken wat, rookten wat. Toen er een groepje mannen en vrouwen langsliep werden er over en weer wat opmerkingen gemaakt. Dat resulteerde in een vechtpartij, waarbij de 32-jarige man op de grond terecht kwam en daar werd geschopt en geslagen, ook tegen zijn hoofd. Ook zijn vriend kreeg klappen. Later bleek het 32-jarige slachtoffer drie messteken in zijn rug te hebben.