Ga naar content

30.000 euro voor gouden tip verblijfplaats Gerel Palm

Laatste update:

Noordeloos - In het onderzoek naar de verblijfplaats van Gerel Palm heeft het Openbaar Ministerie de beloning verhoogd naar 30.000 euro. Palm staat sinds juni 2017 op de Nationale Opsporingslijst en wordt verdacht van onder andere een dubbele liquidatiepoging in Noordeloos in 2016.

Noordeloos 
In de nacht van zaterdag 10 december 2016 zag een passerende automobiliste iets in de berm liggen bij een weiland in Noordeloos. Dat bleek een neergeschoten man te zijn. Verderop in een weiland werd nog een tweede man aangetroffen. Ook deze man was neergeschoten.

De twee mannen werden overgebracht naar het ziekenhuis. De slachtoffers, twee Rotterdammers van destijds 28 en 35 jaar, waren op dat moment nog niet in staat om te vertellen wie hen had neergeschoten en waarom. Nader onderzoek wees in de richting van Palm, die inmiddels in Suriname verbleef. Daar werd hij op 1 maart 2017 aangehouden. Diezelfde maand, op 12 maart,  wist hij door bedreiging van een bewaker met een vuurwapen te ontsnappen uit de Surinaamse gevangenis. Sindsdien is hij voortvluchtig.

Liquidatie spyshop Nieuwegein
Inmiddels is uit politieonderzoek gebleken dat Palm als uitvoerder van bepaalde criminele werkzaamheden in verband kan worden gebracht met de criminele groepering rondom Ridouan T. en Saïd R. Palm wordt, naast de liquidatie in Noordeloos, ook verdacht van het uitvoeren van de liquidatie op spyshop medewerker Ronald Bakker. Bakker werd op 9 september 2015 vlakbij zijn woning in Huizen doodgeschoten. Ridouan T. wordt verdacht van het geven van de opdracht tot deze liquidatie.

Ook lijkt Palm nauw contact te hebben gehad met Feno D. Dat is één van de verdachten in het proces tegen leden van motorclub Caloh Wagoh. Die leden zouden onder andere in opdracht van de organisatie rondom Ridouan T. verschillende liquidaties hebben uitgevoerd. Mede door Palm zijn vermoedelijke betrokkenheid bij meerdere liquidaties is besloten de bestaande beloning die er is voor de gouden tip over zijn verblijfplaats te verdubbelen. Die beloning was 15.000 euro en die is nu 30.000 euro.

Verhoging beloning
Het OM en de politie hopen met het verhogen van de beloning de gouden tip te krijgen omtrent de verblijfplaats van Gerel Palm. Heeft u Gerel Palm gezien of heeft u een vermoeden waar hij nu verblijft, meldt u dat dan. Benader hem niet zelf, maar neem wanneer u hem ziet contact op met de politie. Het onderzoeksteam is bereikbaar via de gratis opsporingstiplijn 0800-6070. Liever anoniem blijven? Bel dan 0800-7000. Vanuit het buitenland kunt u bellen naar (+31)79-345 9 876. Spreekt u liever met iemand van het Team Criminele Inlichtingen, dan kunt u bellen met nummer (+31)79-345 8 999.