Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Man buiten heterdaad aangehouden

Gepubliceerd op:

Oudenbosch/Standdaardbuiten - De politie heeft dinsdagavond 3 maart 2020 een 60-jarige man uit Etten-Leur buiten heterdaad aangehouden op verdenking van (poging) zware mishandeling. De man wordt ervan verdacht op zaterdagmiddag 23 november 2019 een 42-jarige man uit Standdaarbuiten te hebben mishandeld. Dat gebeurde op de Beukenlaan in Oudenbosch.

De man uit Standdaarbuiten had zaterdag 23 november 2019 aan het einde van de middag zijn auto geparkeerd op de Beukenlaan toen hij werd agressief zou zijn aangesproken door de bestuurder van de auto die achter hem geparkeerd stond. Toen het slachtoffer de straat over stak, zou de verdachte met hoge snelheid op hem zijn ingereden, waarbij het slachtoffer opzij moest springen om een aanrijding te voorkomen. Vervolgens zou de verdachte zijn uitgestapt, een ijzeren staaf hebben gepakt en geprobeerd hebben de man uit Standdaarbuiten daarmee te slaan. Na een korte schermutseling wist de 42-jarige man het breekijzer af te pakken en de politie te waarschuwen. De verdachte reed in de tussentijd weg.

Aanhouding na onderzoek

De politie stelde een onderzoek naar dit incident in en sprak met diverse getuigen. Na overleg met de officier van Justitie kon de man buiten heterdaad worden aangehouden, dat gebeurde dinsdagavond 3 maart 2020. Hij heeft de nacht in de cel doorgebracht en wordt woensdag verhoord.