Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Snorder aangehouden tijdens actie

Gepubliceerd op:

Tilburg, Berkel-Enschot - Tijdens een gezamenlijke actie van politieteam Tilburg-Centrum, de gemeente Tilburg en de Inspectie Leefomgeving en Transport is zondag 8 maart omstreeks 03.45 uur op de Bosscheweg in Berkel-Enschot een snorder aangehouden. Het gaat om een 59-jarige Tilburger die een man en een vrouw vanuit Tilburg tegen betaling vervoerde. Tijdens de actie is ook nog zicht gekregen op een tweede ‘illegale’ taxichauffeur. Naar hem wordt een nader onderzoek ingesteld.

Tijdens de actie kregen de opsporingsambtenaren zicht op een man die reed in een zwarte BMW van het type 316. Het ging om een ‘gewone’ auto zonder taxi opschrift.  Hij stopte naast een man en een vrouw die op de Spoorlaan liepen.  Na een kort gesprek stapten zij in. De auto werd in Berkel-Enschot door de politie aan de kant gezet. De passagiers bevestigden tijdens de controle dat de bestuurder hen voor 20 euro naar een hotel zou vervoeren. Hij bleek echter niet in het bezit te zijn van een taxivergunning. Hierop is hij door de politie aangehouden.

Klachten

Bij de Inspectie Leefomgeving en Transport en bij de politie komen regelmatig meldingen binnen onder meer vanuit de lokale taxibranche dat in Tilburg vooral in het weekend verschillende snorders actief zijn. Dit beeld wordt bevestigd door de horeca agenten. Een illegale taxichauffeur wordt ook wel snorder of zwarte taxi genoemd. De betreffende persoon brengt en haalt met regelmaat – in voornamelijk de avond en nachtelijke uren in Tilburg klanten op met zijn eigen auto.

Oneerlijke concurrentie

Een snorder is een persoon, die niet in het bezit is van een taxivergunning en desondanks personenvervoer tegen betaling met een auto verricht. Deze persoon is niet in het bezit van een taxivergunning en pleegt zodoende broodroof t.a.v. de plaatselijke officiële reguliere taxibranche waardoor sprake is van oneerlijke concurrentie. Bovendien dekt de reguliere autoverzekering niet het vervoeren van personen tegen betaling waardoor bij een aanrijding dit grote risico’s heeft voor de passagiers.  Een snorder maakt zich schuldig aan een misdrijf inzake de Wet Personenvervoer in combinatie met de Wet Economische Delicten.