Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Diefstal uit kraampje 9-jarig meisje opgelost

Gepubliceerd op:

Fijnaart - Op maandag 4 mei jl. werd een 9-jarig meisje uit Fijnaart opgeschrikt door een diefstal uit het kraampje waar zij zelfgemaakte sieraden verkocht. Ze had haar post even verlaten en toen zij weer terugkwam bij haar ‘winkeltje’ bleek haar geldbakje met de verdiensten van de dag te zijn gestolen. Buit: twee euro.

Er ontstond een hoop verontwaardiging in de wijde omgeving van het dorp. Veel mensen hadden geen goed woord over voor deze diefstal. Zelfs landelijk werd er in de media aandacht aan de diefstal besteed. Dat kregen kennelijk ook de daders mee.

In de afgelopen week hebben zich bij de wijkagent vier minderjarige jongens (afkomstig uit de omgeving van Fijnaart) gemeld die allemaal bekenden betrokken te zijn geweest bij deze diefstal. De jongens zijn allemaal tussen de 13 en 15 jaar oud. Door de wijkagent zijn gesprekken gevoerd met de verdachten en hun ouders. De zaak zal nu worden voorgelegd aan het Openbaar Ministerie. De Officier van Justitie gaat beoordelen of de vier minderjarige jongens zullen worden vervolgd.