Ga naar content

Verkeershufter krijgt zijn verdiende loon nog

Laatste update:
Woordvoering:
Landelijke Eenheid

Driebergen - Een 19-jarige man uit Venlo krijgt binnenkort zeker nog zijn verdiende loon. De politie zag zondag 10 mei, dat de man zich op de A73 bij Swalmen als een verkeershufter gedroeg door onder andere veel te snel te rijden en ander auto’s over de vluchtstrook in te halen.

Logo op uniformjassen

Een medewerker van de Dienst Infrastructuur van de Landelijke Eenheid reed omstreeks 18.00 uur op de A73 in een onopvallende surveillance-auto richting Swalmen toen hij door een andere auto met hoge snelheid werd ingehaald. De snelheid bedroeg zeker 180 km/uur. Ook zag de agent dat de auto andere weggebruikers rechts inhaalde door gebruik te maken van de vluchtstrook. De achtervolging werd ingezet en even later lukte het de agent de betreffende auto in te halen en een volgteken te geven. Hieraan leek de bestuurder te voldoen maar op op het puntstuk van de afrit ging hij er toch weer vandoor, de A73 op. 

CBR

Maar dat betekent niet dat de bestuurder er ongestraft mee weg komt. De agent heeft de bestuurder herkend. De 19-jarige beginnend bestuurder uit Venlo zal zich binnenkort voor zijn asociale rijgedrag moeten verantwoorden. Hij krijgt een bekeuring voor de extreme snelheidsovertreding, het negeren van het volgteken, verkeersgevaarlijk rijgedrag en bij het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) wordt een melding gedaan omdat wordt getwijfeld aan de geschiktheid van de bestuurder om een voertuig te besturen. Het CBR zal dan een onderzoek instellen.