Ga naar content

Politie houdt tweede verdachte aan in zaak Bas Vijzelaar

Laatste update:

Breukelen - In het onderzoek naar de dood van Bas Vijzelaar heeft de politie dinsdagochtend een 29-jarige man uit Utrecht aangehouden. Onderzoek moet uitwijzen wat zijn precieze rol is bij de dood van het slachtoffer.

Politie

Op zaterdag 14 maart werd in het Amsterdam-Rijnkanaal bij Breukelen het lichaam gevonden van de 33-jarige Bas Vijzelaar. De politie gaat ervan uit dat hij de avond daarvoor om het leven is gebracht. Op de ochtend van 14 maart zag een voorbijganger bloed, glas en een mobiele telefoon liggen op de Kanaaldijk Oost. Met behulp van een sonarboot en duikers heeft de politie Vijzelaars auto en lichaam onder het wateroppervlak aangetroffen.

Camerabeelden
Al snel kreeg de politie een verdachte in beeld. Deze 30-jarige man uit Oudekerk aan de Amstel kon op 16 maart worden aangehouden. Het onderzoek is daarna voortgezet. Afgelopen week meldde de politie al dat er steeds meer aanwijzingen zijn dat er bij de moord een tweede persoon betrokken is geweest. Zo beschikt de politie over diverse camerabeelden waarop de auto van het slachtoffer te zien is, dit in combinatie met andere voertuigen en personen. Op 12 mei kon een tweede verdachte worden aangehouden. Zijn rol bij de dood van het slachtoffer wordt nu onderzocht.

Oproep
De politie hoort het nog steeds graag als mensen meer weten over de laatste week van het leven van Bas Vijzelaar of over wie er betrokken kan zijn geweest bij zijn dood. Informatie delen kan via 0800-6070. Anoniem contact opnemen kan ook via 0800-7000. Ook via onderstaand formulier is het mogelijk om contact op te nemen, net als met het formulier van Meld Misdaad Anoniem.