Ga naar content

Gesignaleerde aangehouden in Alkmaar

Laatste update:

Alkmaar - De politie Noord-Holland heeft maandag 11 mei in Alkmaar een 30-jarige man aangehouden. Hij moest nog 1.082 dagen gevangenisstraf ondergaan vanwege veroordelingen voor meerdere oplichtingen, vervalsingen en diefstal uit 2012. De man wist geruime tijd uit handen van de politie te blijven door gebruik te maken van een dubbele identiteit.

Identiteitscontrole door middel van digitale duimafdruk

Bij een politiecontrole identificeerde de man zich met  documenten onder een andere naam. Na het vergelijken van zijn vingerafdrukken werd echter vastgesteld dat hij de veroordeelde man was. De man is ingesloten in het cellencomplex.

De Afdeling Vreemdelingenpolitie, Identificatie en Mensenhandel (AVIM) van de politie Noord-Holland doet onderzoek naar gebruikmaking van dubbele identiteiten. In deze zaak is gebleken dat de Immigratie- en Naturalisatiedienst de verblijfsstatus van de man, vanwege zijn veroordelingen, in 2013 heeft ingetrokken. Daarna heeft de man in verschillende landen getracht een visum aan te vragen, wat uiteindelijk heeft geleid tot een verblijfsstatus in Zweden. De man zal in Nederland zijn straf uitzitten. Verwacht wordt dat hij na die tijd wordt uitgewezen naar Zweden.