Ga naar content

Aanhoudingen na melding

Laatste update:

Gouda - De politie kreeg op woensdag 13 mei rond 19:45 uur een melding van een mogelijke bedreiging met een vuurwapen op de Vuurdoornlaan. Een man zou daar door drie mannen met een wapen zijn bedreigd. Zoals gebruikelijk nam de politie de melding zeer serieus en korte tijd later hielden agenten in de omgeving een personenauto staande en met behulp van de Benaderingstechniek Gevaarlijke Verdachten (BTGV) werden drie verdachten aangehouden. Na onderzoek zijn de mannen diezelfde avond vrijgelaten.

Sirene op politieauto

Een getuige meldde dat drie mannen na de bedreiging wegreden in een grijze personenauto. Toen agenten het betrokken voertuig met drie mannen erin zag rijden, werd direct de BTGV procedure gestart. Rond 20.00 uur lieten agenten de personenauto stoppen op de Van Bergen IJzendoornpark en hielden zij de drie aan. De grijze personenauto werd hierbij in beslag genomen. Uit onderzoek blijkt dat er geen sprake is geweest van strafbare feiten. Hierop zijn de drie mannen vrijgelaten.

Benaderingstechniek Gevaarlijke Verdachte (BTGV)
De procedure om gevaarlijk verdachten, die in een auto zit, aan te kunnen houden op een veilige manier bestaat al lang. De verdachte wordt met korte en duidelijke bevelen uit de auto ‘gepraat’ en zo aangehouden. De politie Rotterdam heeft een filmpje gemaakt waar agenten, in het oude uniform, laten zien hoe de procedure verloopt.  http://www.youtube.com/watch?v=rXYtDEue5eY