Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Verdachte aangehouden voor neersteken Spijkenisser (41) UPDATE: nog twee verdachten aangehouden

Laatst gewijzigd op:

Spijkenisse - Op zondagmiddag raakte een 41-jarige man uit Spijkenisse gewond bij een steekincident aan de Molenlaan. Na de eerste hulp door het mobiele medische team van de traumahelikopter werd hij snel naar het ziekenhuis gebracht. Een 17-jarige verdachte meldde zich later die avond op het politiebureau en werd aangehouden. Het onderzoek leverde de identiteit van nog twee verdachten op: twee 18-jarige jongens uit Rotterdam en Spijkenisse zijn aangehouden en zitten vast. Meerdere aanhouding(en) worden niet uitgesloten.

bewaker in cellenblok

Het incident heeft vermoedelijk te maken met een mishandeling in de nacht van zaterdag op zondag. De zoon van het slachtoffer werd toen door een groep zwaar mishandeld.  Zondagmiddag rond 18.00 uur zag de vader van de mishandelde jongen een aantal personen uit die groep, waarna de situatie escaleerde en het slachtoffer werd gestoken. Hij raakte ernstig gewond en ligt nog steeds in  het ziekenhuis.

Er werd na het steekincident direct een onderzoek gestart. Enkele uren later meldde een verdachte, een 17-jarige jongeman uit Spijkenisse, zich op het politiebureau. Bij het onderzoek naar de steekpartij wordt vanzelfsprekend ook de mishandeling van de nacht ervoor meegenomen.

Getuigen die hier meer over kunnen vertellen, over zowel de mishandeling als het steekincident, wordt gevraagd om contact op te nemen via 0900-8844, of anoniem via 0800-7000. Mensen die eventueel beelden hebben van de mishandeling of het steekincident kunnen dit uploaden via onderstaand tipformulier.