Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Wie heeft wegrijdende auto bij brandende zendmast gezien?

Laatst gewijzigd op:

Maasbree - Een donkerkleurige auto is kort na de brandstichting bij zendmast weggereden. Dat blijkt uit politieonderzoek over de brandstichting van een zendmast op parkeerplaats Deersels aan de autosnelweg A67. De recherche vraagt het publiek om mee te helpen in het onderzoek naar deze auto en om informatie over de mogelijke vluchtroute te delen.

Oproep

Uit voorlopig onderzoek van de recherche blijkt dat de auto vermoedelijk aan de achterzijde op een zandweggetje van de parkeerplaats Deersels geparkeerd stond (zie situatieschets). Vervolgens is na de brandstichting rond 22.30 uur deze auto via de daar gelegen zandweg vertrokken in zuidelijke richting naar Maasbree.

Graag komt de politie in contact met bezoekers of passanten die meer informatie hebben over deze donkerkleurige auto. Heeft u die vrijdagavond op de parkeerplaats Deersels of in de omgeving de auto gezien, neem dan contact op met de politie.

Zendmast A67 Maasbree

Route van de auto

Uit onderzoek blijkt dat er kort na de melding van de brand rond 22.30 uur een donkerkleurige auto in de directe omgeving van de zendmast is gezien. Deze reed weg van de mast richting het zuiden. Vermoedelijk is de auto vanuit de zandweg de Eerselsberg opgereden. Duidelijk is dat daar vandaan de automobilist via de Sevenumsedijk in zuidelijke rijrichting zijn weg heeft vervolgd. De auto is vervolgens door gereden over de Sevenumsedijk naar de Tongerveldweg. De politie onderzoekt nog of de donkere auto dan is afgeslagen richting centrum Maasbree of naar de Middenpeelweg (N277).

De auto gezien?

De politie vraagt getuigen die meer informatie hebben over de donkerkleurige auto of over de brandstichting van de zendmast om zich te melden. Heeft u deze zien rijden? Kunt u meer vertellen over de inzittende(n)? Herkent u wellicht deze donkerkleurige auto? Of over de rijrichting? Deel uw tips en informatie dan met de politie via 0900 – 88 44 of anoniem via 0800-7000. Woont u in de buurt en beschikt u over camerabeelden? Deel ze via het onderstaande tipformulier of via www.politie.nl/upload

Burgernet en postercampagne

Naast een online oproep via sociale media gaat de recherche ook posters verspreiden in het gebied rondom de zendmast. Via een Burgernetmailing worden omwonenden attent gemaakt op deze oproep en gevraagd om informatie of beeldmateriaal te delen met het onderzoeksteam.

Meer informatie is terug te vinden in het dossier op deze website.