Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Politie onderzoekt drugslab in woning

Laatst gewijzigd op:

Willemsoord - Bij een inval in een woning aan de Ronde Blesse in Willemsoord ontdekte de politie zondagmiddag 24 mei een drugslab. De bewoner van het pand werd aangehouden. De politie waarschuwt al langer voor de gevaren van drugscriminaliteit op het platteland. Bewoners en bezoekers van het buitengebied worden opgeroepen alert te zijn en verdachte situaties direct bij de politie te melden. Dat kan volledig anoniem.

Stockfoto

De politie neemt signalen van drugscriminaliteit zeer serieus. Toen de recherche informatie kreeg dat er mogelijk een drugslab in de woning aan de Ronde Blesse zat, werd besloten om direct door te pakken en de woning te doorzoeken. Bij de inval werd inderdaad een werkend drugslab aangetroffen. Ook stonden er in de lab chemicaliën en afvalstoffen, die op een later moment gedumpt hadden kunnen worden met alle overlast en vervuiling van dien. Agenten hielden de 65-jarige bewoner ter plaatse aan. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij het drugslab. De man is ingesloten voor verhoor.

De ontmanteling van het drugslab en het onderzoek zijn in volle gang. Uit het onderzoek moet blijken welke drugs er werden geproduceerd, of er verbanden zijn met andere drugslabs en wie er nog meer bij het lab betrokken zijn.

Zie je iets vreemds in het buitengebied? Meld het!

Mensen die in het buitengebied wonen of werken zijn voor de politie hartstikke belangrijk. Zij weten wat er speelt, zien wat er gebeurt en weten wat afwijkend is. Het is enorm belangrijk dat juist deze mensen signalen of vermoedens melden bij de politie. Dat kan heel eenvoudig via 0900-8844. Wil je iets melden, maar wil je anoniem blijven? Dat kan door je melding te doen via Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000 of online via www.meldmisdaadanoniem.

Anoniem melden is ook écht anoniem

Wil je informatie met de politie delen maar durf je dat niet? Dan kun je de melding anoniem doen. Anoniem is ook écht anoniem! Dit kan omdat:

  • Je telefoonnummer niet te zien is
  • Telefoongesprekken niet worden opgenomen
  • Er geen naam, adres en andere persoonlijke gegevens worden genoteerd
  • M. onafhankelijk en geen politie is.

2020234155 FjB