Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Drugslab opgerold in centrum Den Haag

Gepubliceerd op:

Den Haag - De politie heeft dinsdag 26 mei een drugslab opgerold in het centrum van Den Haag. Het drugslab bevond zich in een woning in de flat de “Witte Anna”, aan de Jan van Riebeekstraat. De bewoner, een 46-jarige man, is aangehouden. Ook zijn een 45-jarige man uit Rotterdam en een 47-jarige vrouw uit Den Haag aangehouden voor voorbereidingshandelingen bij het vervaardigen van harddrugs.

Ontmanteling drugslab

[Het drugslab op de foto is een archiefbeeld]

Naar aanleiding van een lopend rechercheonderzoek kwam de politie het laboratorium op het spoor. Dit onderzoek leidde dinsdagochtend tot een inval op diverse locaties. De Landelijke Faciliteit Ontmantelen (LFO) heeft het laboratorium ontmanteld. De drie verdachten zitten in beperkingen en worden voorgeleid voor de rechtercommissaris.

Vermoedt u een drugslab?
Drugslabs kunnen zich overal bevinden; op het platteland of in de grote stad, in boerenschuren, woonhuizen, garageboxen of in flatgebouwen. Vermoedt u een drugslab? Bel dan de politie via 112.  Anoniem melden kan ook via 0800-7000. Op politie.nl vindt u meer informatie over hoe te handelen bij het aantreffen van een drugslab.  

Wat doet de Landelijke Faciliteit Ontmantelen (LFO)?
De LFO is een ondersteunende forensische afdeling binnen de politie die getraind en uitgerust is om te worden ingezet bij chemische, biologische, radiologische of nucleaire incidenten. Daarnaast geeft de LFO veiligheidsadviezen bij risicovolle opsporingsonderzoeken waarbij gevaarlijke stoffen betrokken zijn. Ook doet de LFO soms zelf het opsporingsonderzoek indien dit bijvoorbeeld alleen met speciale bescherming kan. Binnen de LFO zijn ook een aantal adviseurs gevaarlijke stoffen van de brandweer werkzaam. De LFO verricht haar werkzaamheden vooral gericht op veiligheid én opsporing.