Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Man (29) aangehouden voor schietincident Verbindingsdam

Laatst gewijzigd op:

Amsterdam - Een 29-jarige man uit Amsterdam is in de vroege ochtend van maandag 1 juni 2020 in een woning aan de Borneolaan door een arrestatieteam aangehouden. Hij wordt ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij het schietincident aan de Verbindingsdam op zondag 31 mei 2020. Een 28-jarige vrouw raakte daarbij gewond.

Schietincident Amsterdam

De vrouw liep rond 5.30 uur met een vriendin vanaf de Borneolaan, via de C. van Eesterenlaan richting de Verbindingsdam om naar de zonsopkomst te kijken. Op de Borneolaan loopt een man op straat. Hij oogt verward en roept iets in een buitenlandse taal naar het duo, dat daar verder niet op reageert. Als de twee vrouwen op de Verbindingsdam zijn, staat er ineens een man achter hen, mogelijk dezelfde man die zij eerder op de Borneolaan hebben zien lopen. Hij heeft een vuurwapen in zijn hand en schiet één van de vrouwen in haar onderlichaam. Daarna gaat hij er rennend vandoor in de richting van de Panamakade. De politie startte direct een grote zoekactie naar de dader.

Vuurwapen

Een uitgebreid onderzoek leidde de rechercheurs uiteindelijk naar een woning op de Borneolaan. Daar werd de verdachte maandagochtend rond 6.00 uur aangehouden. Bij doorzoeking van de woning troffen agenten ook een vuurwapen aan. Het wapen is in beslag genomen, de verdachte ingesloten voor nader onderzoek.