Ga naar content

Tweede verdachte woningoverval aangehouden

Laatste update:

Hoogeloon - De politie hield maandagmiddag 4 mei rond 12.00 uur een 36-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aan. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij een woningoverval op 2 april in Hoogeloon.

Aanhouding verdachte handboeien daglicht logo close

Rond 19.00 uur op die dag drongen twee mannen de woning aan de Ten Eiken binnen. Zij wilden de kluis meenemen, maar de mannelijke bewoner wist hen tegen te houden. In de woning ontstond een worsteling en de bewoner werd bedreigd met een vuurwapen. Uiteindelijk vluchtten de twee daders uit de woning en lieten de kluis achter.

Omdat een dochter van het gezin inmiddels in de wijk alarm had geslagen waren er verschillende getuigen van de vlucht van het tweetal. Een buurman probeerde nog de vluchtauto tegen te houden, maar uiteindelijk wisten de daders te ontkomen. Door de zeer duidelijke getuigenverklaringen kon de politie nog dezelfde avond een eerste verdachte aanhouden: een 22-jarige man uit Eersel.

Onderzoek

Na de overval deed de politie uitgebreid sporenonderzoek in en om de woning. Er werden camerabeelden veilig gesteld en buurtonderzoek gedaan. Uiteindelijk leidde dat tot de aanhouding van de 36-jarige man op maandagmiddag. Hij is in verzekering gesteld voor verder onderzoek.