Ga naar content

Zorgen om de haven van Vlissingen, we hebben u nodig.

Laatste update:
Woordvoering:
Zeeland-West-Brabant

Vlissingen - De haven van Vlissingen is de afgelopen tijd negatief in het nieuws geweest. In januari 2020 is er bijna duizend kilo cocaïne aangetroffen tussen bananen. En eind april is er, ook weer tussen bananen, 4.500 kilo cocaïne gevonden bij een actie. Het lijkt dat er een toename is van het aantal kilo’s drugs die via deze haven ons land en Europa binnen komt. Dat willen we natuurlijk niet. Een haven moet een veilige plek zijn waar mensen hard werken. Ze moeten niet bang hoeven te zijn voor mogelijk geweld wat nu eenmaal bij de handel in drugs mogelijk is.

We hebben u nodig

Informatie is het kapitaal van de politie. We gaan er vanuit dat er mensen zijn die informatie hebben over mogelijke drugstransporten in de toekomst. Of over de aangetroffen drugs van de afgelopen tijd. Daarom wil de politie graag met u in gesprek. Dit gesprek kan vanaf het eerste moment strikt vertrouwelijk. Weet u van een ernstig misdrijf dat heeft plaatsgevonden of gaat plaatsvinden of hebt u hierover sterke vermoedens? Dan kunt u terecht bij het Team Criminele Inlichtingen(TCI).

Wat doet TCI?

Het TCI verzamelt informatie over ernstige misdrijven. Haar belangrijkste bronnen zijn informanten: mensen die in het geheim informatie doorgeven aan de politie. Met behulp van deze informatie kunnen ernstige misdrijven worden voorkomen en/of verdachten van ernstige misdrijven worden opgespoord. Soms wordt er geld betaald voor informatie.

Blijf ik anoniem als ik contact opneem met het TCI?

Als een van de weinige afdelingen binnen de politie, mag het TCI de identiteit van haar bronnen afschermen. Voor uw veiligheid, zijn uw personalia enkel bekend binnen het TCI. Uw personalia worden niet gedeeld met anderen binnen en buiten de politie. Ook niet tijdens een rechtszaak of met een (advocaat van de) verdachte.

Hoe en in welke situaties kan ik contact opnemen met het TCI?

U kunt 0900-8844 bellen en direct vragen naar het Team Criminele Inlichtingen (TCI) als u informatie heeft over een op handen zijnde drugssmokkel via de haven van Vlissingen. Of als u informatie heeft over recente vangsten van drugs in de haven. Maar in het algemeen kunt u TCI benaderen als u informatie heeft over ernstige misdrijven. Voorbeelden hiervan zijn moord, overvallen, drugshandel, kinderporno, brandstichting, terrorisme, witwassen, mensenhandel, milieufraude en faillissementsfraude.